Over mij

Als kind wilde ik André van Duin worden. Wanneer hij op tv kwam, stond ik te springen op de bank. Ik werd zo blij van wat hij maakte. En hoe mooi zou het zijn om, als ik later groot was, dat blije gevoel ook zo aan anderen te geven?
Inmiddels ben ik niet André van Duin geworden 😉
Wat wel gebleven is is die wil om mooie dingen te maken en vooral: dat ook anderen daar blij van worden. Ik zie dat nog steeds terug in elk onderdeel van mijn werk.

Na mijn afstuderen aan de regie opleiding van de Toneelacademie Maastricht in 2010 heb ik een aantal jaar in het theater gewerkt, vooral met jongeren. Na een paar jaar maakte ik de switch van theater naar video. Ik kocht een goedkoop klein cameraatje en begon een Youtube reiskanaal, om mezelf uit te dagen beter te leren filmen. Dat bleek een groter succes dan ik had verwacht. Niet alleen werden de video's goed bekeken, ik werd ook uitgenodigd door verschillende organisaties om voor hen op reis te gaan, en video's te maken op mijn kanaal.

Niet veel later kwam ik succesvol door de selectieprocedure bij de regionale omroep van Noord-Holland, en kon ik aan de slag als presentator en verslaggever bij verschillende programma's. Ik leerde razendsnel wat er allemaal komt kijken bij live en semi-live televisie maken, en ontwikkelde mezelf als interviewer en presentator.

Ondertussen kwamen er ook andere opdrachten naar me toe, van grote presentatie opdrachten in de studio's van Lukkien tot voice-overs voor goede doelen, documentaires in de zorgsector of live presentaties voor landelijke congressen. Sommige opdrachten duurden een dag, en voor sommige opdrachtgevers werk ik nog steeds met regelmaat. Bijvoorbeeld voor Vakkanjers en Sciencemakers, waar ik net als in mijn theatertijd voor en met jongeren aan de slag mag.

Tijdens al die werkzaamheden heb ik ook Riske de Vries ontmoet, waarmee ik in 2016 de Videomakers ben begonnen. Een platform waarop we kennis over video en fotografie delen. We misten een plek online waar je goede Nederlandstalige basiskennis kon vinden, vooral over videografie, en dus besloten we dat wij dit dan maar moesten gaan doen. In 2021 mochten we de Henny Hogenbijl prijs in ontvangst nemen, voor onze bijdrage aan de amateur filmkunst. Een hele eer!

Wat ik ook doe, of het nu presenteren, interviewen, regisseren of soms filmen is: ik wil altijd dat degene die voor de camera staat de rust en vertrouwen heeft om haar verhaal goed te kunnen vertellen. Naast een krachtige inhoud wil ik vooral ook mensen mooi in beeld brengen en tot hun recht laten komen. Als mensen aan het eind van de dag zeggen 'ooh, dat viel eigenlijk alles mee' dan is mijn dag geslaagd.

Wil je meer weten over mijn werkzaamheden?
Neem gerust een kijkje in mijn portfolio of bekijk mijn volledige CV